Rederij Noordgat Terschelling

Pijp op strand

12/02/2012

Noordgat met pijp van 270 en 190 meter lengte en diameter van 1,60 meter in de weer!

Zondag 02-12-2012 is op het Noordzeestrand van Terschelling een ca.270 meter lange pijp van kunststof/polyethyleen en een diameter van 1,60 mtr.aangespoeld. De pijp maakte deel uit van een vracht van tien buizen van ruim 500 meter lengte welke door een sleepboot vanuit Noorwegen naar Marokko werden versleept. Voor de kust van Zeeland raakte één van de pijpen beschadigd. Deze beschadigde/gebroken pijp werd ter reparatie terug naar Noorwegen gesleept. Een deel is door de Engelse sleepboot verspeeld en op het Terschellinger strand beland. Maandag 3 december is door Noordgat met behulp van de Hurricane en een shovel de pijp zee ingetrokken en afgeleverd bij de Engelse sleper.

Door allerlei problemen zijn echter de beide pijpen losgeraakt van de sleper, waarbij één deel wederom gebroken is. Het gedeelte van 270 mtr en een deel van 190 mtr  zijn door de Hurricane in samenwerking met de door de eigenaar van de pijp ingehuurde multicat Yogi opnieuw geborgen en droog gezet/veilig gesteld op het Groene Strand, voor de haven van West-Terschelling. Het overige gedeelte is gezonken in de Terschellinger Gronden.

De delen op het Groene Strand zijn door werknemers van het Noorse bedrijf afgedicht mbv een speciaal overgebracht lasapparaat en liggen nu te wachten op transport naar Noorwegen.

De gezonken delen zullen door Friendship Offshore worden geborgen.

Contact: +31(0)562 443044 | info@noordgat.nl