Rederij Noordgat Terschelling

Hurricane redt kanovaarders

01/22/2012

Hurricane redt kanovaarders op Markermeer

Na assistentie bij de berging van de Aztec Maiden werd op de terugweg via het Markermeer-IJsselmeer naar de thuishaven Terschelling, door de Kustwacht gemeld dat er een aantal kanovaarders in problemen waren geraakt op het Markermeer. De Hurricane bevond zich op dat moment een paar mijl van de opgegeven positie waardoor de Hurricane snel ter plaatse was.

Doordat op de opgegeven positie niets werd aangetroffen werd er begonnen met het maken van zoekslagen samen met de gearriveerde reddingboten van de KNRM. Na een kwartier zoeken werd door de Hurricane een kano met 2 personen aangetroffen, deze personen, waarvan 1 flink onderkoeld was, zijn aan boord genomen. Op hetzelfde moment werden vanaf de Hurricane de overige 4 kanovaarders ook waargenomen. Hiervan zijn er 2 aan boord genomen, de andere 2 werden door een reddingboot aan boord genomen.

De geredde kanovaarders zijn in Lelystad overgedragen aan de gereedstaande ambulances, 2 personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Na deze geslaagde actie in samenwerking met de KNRM is de Hurricane teruggekeerd naar Terschelling.

Contact: +31(0)562 443044 | info@noordgat.nl