Rederij Noordgat Terschelling

Actie voor Noord Hollandse kust

09/07/2015

Hurricane op zoek naar onbemand zeiljacht voor de Noord Hollandse kust

Zaterdagnacht is de Hurricane vertrokken vanaf Terschelling om in opdracht van de verzekeringsmaatschappij een verlaten zeiljacht te bergen.

 

Het zeiljacht met een lengte van 12 meter. was tijdens de oversteek vanaf Engeland naar Nederland in slecht weer beland.

Bij een WNW wind, kracht 7 Bft. met golven tot 5 meter hoogte is het jacht gekapseisd, gelukkig kwam het weer overeind maar de mast met tuigage was overboord geslagen en hing buitenboord.

De bemanning is vrijdagavond door de reddingboot van Scheveningen ca. 40 mijl uit de kust van boord gehaald, tevens heeft de reddingboot een poging gedaan om het jacht op sleep te nemen wat door de ravage met de mast en tuigage in combinatie met het slechte weer is mislukt. Het jacht is in overleg met de Kustwacht achtergelaten.

 

In  overleg met/in opdracht van de verzekeraar is de Hurricane zaterdagnacht vanaf Terschelling vertrokken om met daglicht de zoektocht te kunnen starten op de vermoedelijke positie van het jacht.

De zware zeegang met een golfhoogte tot 6,5 meter heeft het zoeken behoorlijk lastig gemaakt.

Het witte jacht zonder mast was niet groot en nauwelijks zichtbaar tussen de golven. Na een melding van een passerend schip wist de Hurricane het jacht te lokaliseren. Ter plaatse is onder moeilijke omstandigheden een opstapper van de Hurricane op het jacht overgezet. Kruipend, met weinig houvast op het jacht heeft deze een sleepverbinding tot stand weten te brengen waarna de Hurricane met de sleep koers heeft gezet naar Rotterdam.

 

Zondagmorgen is het jacht afgemeerd in de Scheurhaven van Rotterdam en overgedragen aan de eigenaar. De Hurricane is hierna teruggekeerd naar de thuishaven Terschelling.

Contact: +31(0)562 443044 | info@noordgat.nl